InnerWork

InnerWork met Regressietherapie

 

Regressietherapie is een therapie die teruggaat in de tijd en er vanuit gaat dat alle ervaringen en antwoorden in je lijf zijn ‘opgeslagen’. Klachten van nu, psychisch, mentaal, psychosomatisch of fysiek van aard, kunnen hun oorsprong hebben in het verleden. In je eigen verleden of ervaringen die bijvoorbeeld in de familielijn liggen.

Er kunnen vroegere traumatische, vervelende of storende ervaringen aan ten grondslag liggen, die nog verwerkt mogen worden. Dit kunnen ook ervaringen zijn die je je nu niet meer herinnert en die jou wel nu belemmeren. Dit uit zich bijvoorbeeld in negatieve overtuigingen, een laag zelfbeeld, onzekerheid, angst en fobieën. Met regressietherapie kun je deze ervaring bewust of onderbewust op een milde manier ‘herbeleven’, helen en loslaten.

Een regressiesessie kan heel bevrijdend zijn en heeft zowel een helend als transformerend effect op je zijn.

Mogelijke onderwerpen voor regressietherapie:
– Ophalen van verborgen/verloren talenten
– Op zoek naar je kwaliteiten
– Periodes van algehele malaise (depressieve gevoelens)
– Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen, laag zelfbeeld
– Angsten, fobieën
– Fysieke klachten (die geen directe oorzaak lijken te hebben)
– Continu ervaren van spanning in je lijf
– Problemen met intimiteit, relatieproblemen, moeite met verbinden en vertrouwen
– Onvoldoende verwerkte/overwerkte trauma’s
– Bevallingstrauma
– Je eigen geboorte (bijv. geboorte trauma)
– (terugkerende) burn-out, spanningen en stress
– Belemmerende overtuigingen: ik kan het niet, ik doe het ook nooit goed, ik mag er niet zijn, ik ben niet goed genoeg, ze zien me nooit, er wordt nooit naar mij geluisterd, het lukt me nooit, het zit me altijd tegen, niemand is te vertrouwen, alle mannen/vrouwen zijn hetzelfde, het zit me nooit mee, ik zie geen uitweg meer, ik zal wel weer wat verkeerd hebben gedaan

Je gaat niet onder hypnose en het is geen praattherapie. We werken met het onderbewuste, in je onderbewustzijn heb je toegang tot informatie en ervaringen waar je met je hoofd (mentaal) niet bij kunt komen. Het gaat o.a. om heling, inzicht, acceptatie, verwerking en herkaderen van situaties waar je als volwassene anders tegenaan kijkt dan als kind.

Vanaf september 2018 ben ik gestart met de opleiding tot regressietherapeut. Mocht je op dit moment al interesse hebben, neem dan gerust contact met me op. We kijken dan naar de mogelijkheid dat je als ‘oefenclient’ bij mij komt of ik verwijs je door naar andere therapeuten in mijn netwerk.

copyright - houseofinnerchi.nl - Privacyverklaring