Heling van oude wonden, je lichaam, je hart, je ziel, jezelf.

Door open wonden komen we verder van onszelf af te staan. We raken de verbinding kwijt met ons gevoel, met ons lichaam en hart. En soms ook met anderen.

Het pad van heling is een reis naar je innerlijke bestemming.

Heling van wonden

Hartzeer, zielenpijn, lichamelijke pijn of onverklaarbare klachten. Open wonden als gevolg van trauma of verlies.

Soms plakken we een pleister, of laten we het hechten. Dan kunnen we weer even vooruit. In veel gevallen blijkt dat onvoldoende. Symptoombestrijding. De wond heel wel aan de oppervlakte, echter de kern, de oorzaak of oorsprong wordt daarmee niet geraakt.

Diepgaande heling

Voor diepgaande heling kan het nodig zijn ook wat dieper te gaan kijken. Hoe? Dat is voor iedereen anders. Dit kan met lichaamswerk, therapie, yoga, therapeutisch wandelen of helende (therapeutische) massages.

Sommige mensen zijn op zoek naar een quick-fix. De ervaring leert dat dit meestal tijdelijk werkt, net als symptoombestrijding. Het is een keuze. Die keuze kan alleen jij maken.

Diepgaande heling, vraagt om commitment, motivatie en geloof in je eigen veerkracht en zelfhelend vermogen.

Veerkracht

Kies je voor een duurzamere weg, iets wat meer bestendig is. Dan ben je iets langer bezig. Ben je begonnen, dan wil je niet meer terug, dan ga je door. De motivatie om jezelf te helen, je weer beter, energieker, ontspannender, veiliger, steviger en heler te voelen is dan zo sterk.

Als je uit gaat van het principe dat voor alles een tijd is, dan is de eerste stap al gezet. Een mens is zo veerkrachtig. We kunnen vaak meer aan dan we denken.

Op zoek naar antwoorden en begrip

Vaak gaan we buiten ons zelf op zoek naar antwoorden. Om begrip te krijgen of inzicht. Over onszelf, ons gedrag, onze gedachten of situaties. Het blijkt echter, dat we het vaak dichterbij huis moeten zoeken. Namelijk, in en bij onszelf. Alle antwoorden zitten al in ons verscholen. Ons lichaam, ons systeem heeft dat ergens opgeslagen. Tot de tijd dat het gezien, gevoeld, gehoord en ervaren wil worden.