Content: loop je vast? Zo komt er weer beweging in!

25/06/2016/marketing

Wat doe je als je vastloopt? Blijf je naar dat scherm zitten staren tot je iets briljants te binnenschiet? Nee toch zeker!? Als iets vast zit, dan maak je dat los. En dat doe je door er beweging in te brengen. Dat geldt ook als je zelf vastzit. Met een aantal praktische tips kom je weer in beweging! Letterlijk en figuurlijk.

Ieder mens is anders, zo ook de content die daar bij past

Content is key of king. Het was belangrijk en is nog steeds belangrijk. Om je doelgroep te bereiken, om traffic en leads te genereren, de dialoog aan te gaan er voor te zorgen dat je gevonden wordt. Dan heb je nog eens verschillende kanalen die je kunt gebruiken om te communiceren. Want ja, iedereen neemt informatie op verschillende manieren tot zich, op verschillende momenten en overal. En je wilt ze natuurlijk aan je verbinden, dat ze ambassadeur worden en jouw organisatie, merk, dienst of product leuk blijven vinden.

Storytelling, blogs, posts, advertorials, interviews, vlogs, infographics, motion graphics, video’s, apps….pfff ik ben er vast een paar vergeten…en dit is alleen nog maar over online. Want ook offline kan voor sommige organisaties en hun doelgroepen nog steeds interessant zijn en hun online strategie versterken.

Dus…verschillende soorten content die tot dezelfde call to action leiden. Iets met 140 karakters, iets wat makkelijk leest of viral gaat. Veel organisaties hebben dit goed op orde en hebben hun marketing en communicatie afdeling hierop ingericht. Voor anderen is content creatie vaak een uitdaging.

Van content-calendar naar content-block

Je doorloopt het hele proces, customer journey, buyer persona’s etc. Om vervolgens een jaarplanning te maken en een editorial calendar.

Ok, laten we zeggen, je kunt van start. Je gaat aan het schrijven. Het gaat goed. Dan merk je dat je wat inspiratie te kort komt. Wat mij dan vaak helpt is het verzamelen en lezen van artikelen, die gebruik ik om een bruggetje te slaan naar de inhoud van mijn content. En af en toe een brainstorm tussendoor met collega’s of juist buitenstaanders doet het ook altijd goed.

Je kunt weer verder en je schrijft je gek! En dan pats boem, content-block! Er komt niks meer uit je vingers, je staart naar het beeldscherm, en hoopt dat je toetsenbord vanzelf gaat typen. Nou, ik weet niet hoe het met die van jou zit, die van mij doet dat in ieder geval niet. Daar zit je dan met je editorial kalender met onderwerpen gerelateerd aan het zomerseizoen terwijl er een pak sneeuw ligt. Je creativiteit is ineens helemaal zoek…

Kom in beweging

Als ik vastloop in een creatief proces ga ik bewegen. Ik ga stofzuigen, opruimen, en liever nog, ik ga naar buiten. Wandelen of fietsen. Ben je een hardloper? Super, doen! Zowel de buitenlucht als het bewegen zorgen ervoor dat je loskomt van je vastzittende gedachten om content te schrijven. Je ziet andere dingen, er komen stofjes vrij en misschien heb je nog leuke ontmoetingen. Ok, op kantoor pak ik niet even de stofzuiger natuurlijk! Ook zul je je fiets of hardloopschoenen niet standaard bij je hebben. Dus…dan toch die wandeling! En kijken je collega’s je vreemd aan, neem ze mee, ga samen. Doe eens een wandelende brainstormsessie! Stap uit je comfortzone en kijk waar het toe leidt. Ik denk dat je nog eens verrast zult staan.

Relax…

Ben je meer van de rust opzoeken? Overweeg dan eens yoga, mindfulness of doe iets met je handen. Goed, ik ben dan geen kunstenaar, ik ben er wel achter gekomen dat tekenen of schilderen ook rust in mijn hoofd brengt en daardoor het creatieve proces (zou dit door de kleuren komen?) weer op gang brengt. Ben je daar niet van? Kijk dan eens of er iets anders is wat je met je handen kunt doen. Ontspanning en een het letterlijk creëren met je handen zorgt voor ruimte in je hoofd. Je bent met je aandacht bij datgene wat je op dat moment doet. Je verlegt je focus.

Kortom, je creëert ruimte in je hoofd, doet inspiratie op en je creativiteit begint weer te stromen. Op naar het volgende stuk content!

Nieuwsgierig naar meer tips over hoe je je creativiteit de ruimte kunt geven? Ontvang ‘creativiteit in beweging‘ met 17 (!) gratis extra tips in je mail.

Add comment

copyright - houseofinnerchi.nl - Privacyverklaring